Tide Deck ved Pier 26: Et Levende Laboratorium

Kategori

Blogger

Pier 26 ved Hudson River Park på Manhattan i New York ble nylig gjenåpnet for publikum med oppdaterte gangveier av Kebony-tre og en miljøvennlig tillegg i enden. Parken fokuserer i stor grad på elveøkologi, og opprettelsen av en ny menneskeskapt sump kalt The Tide Deck samsvarer med denne visjonen.

“Vi bruker parken som vårt levende laboratorium.” -Carrie Roble, visepresident for estuar og utdanning, Hudson River Park Trust

Tide Deck er en menneskeskapt steinete myr som er konstruert på en betongplattform med stålpeler som stikker ned i elvebunnen. Tidepøler i den steinete myren ble skapt ved å plassere steiner i målrettede posisjoner. Sivgress som er satt inn i polyester på plattformen gjorde det mulig med planteliv i myren. Tur- og skolegrupper kan besøke for å se våtmarksområdet flomme ved høyvann, og de kan studere økosystemet som finnes i Hudson-estuaret.

Sammen med Tide Deck inkluderer Pier 26 også flere forskjellige miljøer og høydeforskjeller. Besøkende kan oppleve økologiske habitater underveis, som skogskoger, kystgressletter og maritime busker. Våtmarken og Hudson-elven avslutter spaserturen ned piren på en positiv note. Kebony-tre ble valgt til gangveiene på grunn av dets overensstemmelse med arkitektenes mål om en bærekraftig utformet pir. Kebony er også holdbart nok til å tåle det tøffe været som kan ramme det maritime miljøet.

Parker har gjenåpnet på en fantastisk tid, der folk opprettholder sosial distanse utendørs under Covid-19-pandemien. Disse fremragende funksjonene er imidlertid ikke alt som er planlagt for dette prosjektet. Pier 26 vil etter hvert få et “estuarium”, som vil være et pedagogisk senter. En lekeplass vil bli en del av området, og flere arter vil befolke våtmarksmiljøet over tid. Det beste er tydeligvis ennå ikke kommet med denne imponerende nye fellesopplevelsen!

Fotografi av Max Guliani for Hudson River Park

Presse The New York Times: At the End of Pier 26- A Surprise